top of page

Batterij Box voor buiten

Wij krijgen vaak de vraag of we een grote batterij buitenshuis kunnen plaatsen. Omdat de regels van verzekeraars steeds verder worden aangescherpt bij grote batterijen in gebouwen, willen verzekeraars de lithium batterijen 10m buiten de gebouwen hebben staan. De snelle oplossing van concurrenten is dan om een container te plaatsen vol batterijen. Maar zeg nu zelf... wie wil er nu zo'n lelijke witte container met in het groot het logo van de leverancier erop in zijn tuin hebben staan? Daarom hebben wij iets anders bedacht.


Een groene 'batterij box' van zo'n 50cm hoog. De batterij box kan vervolgens multifunctioneel gebruikt worden als bloemenperk, terrasverhoging of als tuinbank.


Even een technisch praatje:

De batterijbox sluit je aan met een krachtstroom stekker naar een groep in je groepenkast. De groepenkast heeft daarnaast nog een stroommeter nodig om de stroom te meten welke naar en uit het stroomnet door de boerderij wordt opgewekt of verbruikt. Die stroommeter kan via een ethernet verbinding aan het internet worden aangesloten. Omdat de stroommeter natuurlijk met de 'batterij box' moet communiceren wordt de box ook aangesloten op het internet. Dit kan via wifi maar het best is dit te doen via een ethernet verbinding.


We zijn nog vol in ontwikkeling met het product. Als je interesse hebt of ideeen voor het product laat het alsjeblieft weten in de comments.


Geplande specificaties:

- Vermogen: 3ph 15kva;

- Capaciteit: max 70kwh;

- Afmetingen: 130cm x 250cm x 50cm;


- kosten komen op zo'n €55.000 euro ex. btw (voor een tuinbankje.. koopje toch?);

- terugverdientijd 3-5 jaar*.


*Berekend op basis van gegevens van eerdere offertes met onze calculator.

143 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page