top of page

BATTERIJ

Neem voor prijzen of doorverkoop op aanvraag contact met ons op.

Neem contact op:
Telefoon: 085 212 9 212
email: info@voltmotion.nl

BATTERIJ

- Hoog vermogen

- Veilige batterijchemie (LFP/LiFePo4)

- Gemaakt in Nederland

Introductie

Deze batterijmodules zijn ideaal voor de opslag van energie uit bijvoorbeeld zonnepanelen. Ze werken samen met een inverter die de energie van gelijkstroom omzet naar wisselstroom en andersom. De inverter doet dit afhankelijk van de hoeveelheid zonnestroom die wordt opgewekt en de hoeveelheid stroom die u op dat moment verbruikt. De batterijmodules bestaan uit lithium ijzerfosfaat (LiFePO4) cellen. Het grote voordeel van deze cellen is dat ze niet-ontvlambaar zijn. Hierdoor leveren ze geen brandgevaar op wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest de batterijmodules in huis te plaatsen. Elke batterijmodule beschikt over geintegreerde beveiligingselektronica (BMS), een relais en een ingebouwde zekering om kortsluiting te voorkomen.  De batterijmodules en de geintegreerde BMS-beveiliging zijn ontworpen en gefabriceerd in Nederland. Hierdoor zijn wij in staat snel te leveren en u lokaal service bieden, wat ons onderscheidt van andere partijen die veelal vanuit het buitenland leveren.

Naast de zojuist genoemde redenen onderscheiden wij ons van onze concurrenten met een hoog laad & ontlaad vermogen (>100A, 2500W) per batterijmodule van 7kwh. Dit betekent dat u in de winter in die paar uur zon per dag, toch uw batterij zo snel mogelijk op kunt laden voor de komende donkere dagen.

Functie omschrijving

De batterijmodules kunnen voor de opslag van zonne energie aangesloten worden op een inverter van het merk Victron. Ook kunnen ze als stand-alone systeem worden gebruikt in een boot, camper of kleine woning. Andere merken inverters worden ook ondersteund en wij leveren oplossingen op maat. Wilt u de mogelijkheden verkennen? Neemt u dan contact met ons op. 

De batterijmodules kunnen in serie en/of parallel geschakeld worden. Zo is het mogelijk een batterijpakket van 48V samen te stellen, die meer energieopslag biedt en daarmee ook meer vermogen kan leveren. De BMS van de batterijmodules worden met elkaar verbonden door middel van een male - male USB-kabel waarbij een van de de batterijmodule in contact staat met de inverter.

Nog vragen of benieuwd naar de prijs? Neem contact met ons op!

bottom of page